OVER ASTORIA

Treviso Italië

De Astoria Wijnmakerij

Met Paolo en Filippo Polegato aan het roer, is Astoria een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de kunst van Prosecco. Het werd in 1987 opgericht door een familie die zich al generaties lang toelegde op de wijnbouw en is nu de toonaangevende particuliere “Conegliano - Valdobbiadene DOCG” -wijnmaker, met talloze onderscheidingen van topwijnwedstrijden.

Het Val de Brun Estate is de hoeksteen van de Astoria Winery: de wijngaarden beslaan 40 hectare aan pittoreske proseccoheuvels, waarvan het unieke landschap in 2019 werd toegevoegd aan de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het bedrijf helpt het gebied te beschermen door programma’s als Vignes Fleuries (sinds 2014) en het Italiaanse Nationale Geïntegreerde Kwaliteitssysteem voor Gewas-beheer (SQNPI) te omarmen, waarvoor het sinds 2018 is gecertificeerd.

Paolo en Filippo Polegato
Astoria landgoed

De Wijngaarden

1-Millesimato 2-Casa Vittorino 3-Croder 4-Corderíe 5-Marzemino

Het 40 hectare Astoria landgoed, gelegen in het hart van de prosecco DOCG-zone, ligt tussen de heuvels van Conegliano Valdobbiadene, die sinds een aantal jaren op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Astoria heeft een langetermijnvisie en streeft ernaar de lokale omgeving te beschermen en te behouden, waarbij gezondheid en duurzaamheid worden omarmd.

Astoria heeft als eerste Conegliano- Valdobbiadene-wijnmakerij het Italiaanse Nationale Geïntegreerde Kwaliteitssysteem voor Gewasbeheer (SQNPI) verdiend.

 

Het gebied

PROSECCO SUPERIORE D.O.C.G.
SUPERIORE DI CARTIZZE D.O.C.G.
Op 1 april 2010 heeft het gebied Conegliano - Valdonniadene de Gecontroleerde en Gegarandeerde Oorsprongsbenaming (D.O.C.G.) verworven en daarmee het exclusieve recht om de mousserende prosecco die met daar geteelde druiven wordt geproduceerd als “Superieur” te definiëren. De exclusieve “Superiore di Cartizze D.O.C.G.” wordt in dit gebied geproduceerd.
ASOLO PROSECCO SUPERIORE D.O.C.G.
In de heuvels van Asolo is de wijncultuur altijd gepaard gegaan met zorg voor het landschap, liefde voor kunst, aandacht voor de geschiedenis en tradities van een middeleeuwse stad; Uit deze aannames is de Asolo Prosecco Superiore DOCG geboren, die de natuurlijke expressie ervan vertegenwoordigt.
PROSECCO D.O.C. TREVISO
In het wijnjaar 2009 werd het D.O.C. gebied opnieuw gedefinieerd en omvatte negen provincies tussen Veneto en Friuli Venezia Giulia. De provincie Treviso, met haar historische roeping voor de productie van Prosecco-wijn, mag nu haar naam verbinden met de benaming.
PROSECCO D.O.C.
Met de regelgeving van 2009 is Prosecco het “territorium” geworden in plaats van de naam van de druivensoort. De naam Glera, historisch synoniem van Prosecco, identificeert nu de druivensoort.
VENEZIA D.O.C.
De lijst van wijnen met gecontroleerde oorsprongsbenaming uit de regio Veneto is sinds december 2010 verrijkt met de toetreding van Venezia DOC-wijnen. Dit is de erkenning voor een wijntraditie met eeuwenoude oorsprong waarvan de focus altijd op kwaliteit heeft gelegen.
© 2024 AstoriaBubbels